Harcsa Veronika Németh Szilárdnak: ILYET NEM LEHET! BÁNTALMAZOTT NŐBŐL NEM CSINÁLUNK BŰNÖST!

POLITIKA
2017 május 13., 09:03
comments 532


"MOST szakadt el a cérna," posztolta Harcsa Veronika a Facebook-oldalára. Az énekest Németh Szilárd azon kijelentése háborította fel, hogy megrendezett jelentnek, provokációnak minősítette azt, hogy csütörtökön egy angolul megszólaló pizzást a Kálvin téren egy migránsgyűlölő magyar vendég megtámadott. Harcsa hangsúlyozza, hogy

"ezen az oldalon tudatosan nincs politikai színezetű poszt. DE az alábbi történet áldozata személyes ismerősöm, így a saját bőrömön érzem az őt érő igazságtalanságot, és ki kell állnom mellette.

Mi történt? Két idegen férfi konfliktusba keveredett az aluljáróban, ami agressziót szült. Egy idegen nő közbeavatkozott, hogy enyhítse a félreértést. A nőt megütötték. A politikus együttérzés helyett provokációval rágalmazza őt.

Emberek, ILYET NEM LEHET! BÁNTALMAZOTT NŐBŐL NEM CSINÁLUNK BŰNÖST, hogy ezzel duplán is áldozattá tegyük!
És a rágalom egy dolog, vegyük észre, mit tett valójában ez a nő. Rizikót vállaltva, idegenként közbelépett enyhíteni egy utcai konfliktust, egy olyan helyzetben, amikor a legtöbbünk úgy tenne, mint aki ott sincs. Ő KIÁLLT, ÁLLJUNK KI MI IS MELLETTE!"

link Forrás

Németh Szilárdot az ATV-ben szembesítették a Kálvin-téri esettel, amiről állítása szerint ott hallott először. Az első reakciója ez volt:

„Ehhez nem tudok hozzászólni, nyavalyás provokációnak tartom az egészet, úgyhogy...”

link Forrás

Majd kijelentette a Fidesz alelnöke, hogy 

"én úgy gondolom, hogy ez egy megrendezett sztori volt, bármi elképzelhető, meg annak az ellenkezője is. Azután, hogy Soros György betette ide a lábát, és gyakorlatilag joystickon mozgat provokátorokat, akár a sajtót nézzük, akár pedig azokat a szervezeteket, amelyeket ő pénzel, azt csinálják, amit ő mond."

(A címlapkép Harcsa Veronika Facebook-oldaláról származik.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.