Tovább csúszik a hármas metró felújítása

2017 május 13., szombat 3:08
85

A kormány által meghatározott 137,5 milliárd forintos felújítási árnál 23 százalékkal magasabb, mintegy 30 milliárddal drágább ajánlatok érkeztek a hármas metró megállóinak ügyében kiírt tendereken, tudta meg a Magyar Nemzet. A Főpolgármesteri Hivatal nem kommentálta a hírt. A lap úgy tudja, hogy a tavaly visszavont három szakaszra bontott megállófelújítási és pályarekonstrukciós pályázatokra jelentkezők erősen megemelték áraikat. A négy pályázat egyike például most 53 százalékkal nagyobb összeget tartalmaz mint egy éve. 

Fotó: Balogh Zoltán

Állítólag jövő héten találkozik Tarlós István Orbán Viktorral, hogy megkapja Budapest a hiányzó harmincmilliárdot. A felújítás megkezdése tehát tovább csúszik, korábban azt mondta a BKV vezérigazgatója, Bolla Tibor a Magyar Nemzetnek, hogy ha csak egy pályázat is érvénytelennek bizonyul az új tenderen, a kétszer 30 napos határidő elteltével sem lehet szerződést kötni, 

"és tovább késhet a beruházás megkezdése."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt