Másfél hónappal a törvény elfogadása után már egyeztetne is a kormány a CEU-val

POLITIKA
2017 május 15., 11:32
comments 110

Alig másfél hónappal a törvény elfogadása után (!) már egyeztetne is a kormány a törvény tárgyával, a CEU-val a törvényről, amit már elfogadott, és melynek elfogadása után a köztársasági elnök a tárgyalások "haladéktalan" megkezdésére szólította a kormányt.

Mondjuk az, hogy miről fognak tárgyalni, kérdés, legalábbis annak fényében, hogy Palkovics László oktatási államtitkár a tárgyalások megkezdésének bejelentésével egyidejűleg azt is bejelentette, hogy a magyar kormány egyáltalán nem osztja az Európai Unió törvénnyel kapcsolatos aggályait, márpedig azok az aggályok nagy átfedésben vannak a CEU aggályaival.

Lustasággal persze nem lehet vádolni a kormányt, amely a CEU-törvényről már Thaifölddel, Kínával és Malajziával, tehát három, az ügyben egyáltalán nem érintett országgal is tárgyalt már. És nagyon tárgyalni akart az Egyesült Államok kormányával is, bár az amerikai nagykövetség ügyvivője már tájékoztatta őket arról, hogy az amerikai szövetségi kormány hatáskör hiányában nem jogosult tárgyalni a kérdésben. (Via MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.