Másfél hónappal a törvény elfogadása után már egyeztetne is a kormány a CEU-val

Alig másfél hónappal a törvény elfogadása után (!) már egyeztetne is a kormány a törvény tárgyával, a CEU-val a törvényről, amit már elfogadott, és melynek elfogadása után a köztársasági elnök a tárgyalások "haladéktalan" megkezdésére szólította a kormányt.

Mondjuk az, hogy miről fognak tárgyalni, kérdés, legalábbis annak fényében, hogy Palkovics László oktatási államtitkár a tárgyalások megkezdésének bejelentésével egyidejűleg azt is bejelentette, hogy a magyar kormány egyáltalán nem osztja az Európai Unió törvénnyel kapcsolatos aggályait, márpedig azok az aggályok nagy átfedésben vannak a CEU aggályaival.

Lustasággal persze nem lehet vádolni a kormányt, amely a CEU-törvényről már Thaifölddel, Kínával és Malajziával, tehát három, az ügyben egyáltalán nem érintett országgal is tárgyalt már. És nagyon tárgyalni akart az Egyesült Államok kormányával is, bár az amerikai nagykövetség ügyvivője már tájékoztatta őket arról, hogy az amerikai szövetségi kormány hatáskör hiányában nem jogosult tárgyalni a kérdésben. (Via MNO)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.