Tüntetnek a mentősök, mert kevésnek tartják a pénzt, amit Balog Zoltán beígért

politika
2017 május 15., 02:13
comments 53

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke bejelentette, hogy május tüntetnek azért, hogy a szolgálatnál dolgozók megkapják a korábban már májustól ígért 60 százalékos béremelést.  

Kusper Zsolt  a Népszavának azt mondta, hogy ezt az összeget az ágazati béremelésen felül kapták volna a dolgozók. Ezért meghökkentek, amikor a mentők napján Balog Zoltán a csak tíz százalékos többletről, és azt is csak januárra időzítve beszélt. Ezért két érintett szakszervezet május 31-én 2 órától tüntetést tart az Országos Mentőszolgálat Markó utcai székháza előtt. 

A lap megemlíti, hogy miután a szakszervezet bejelentette a tüntetést, péntek délután az OMSZ a belső levelezési rendszerén keresztül írt a dolgozóinak. Az aláírás nélküli levélben arról  győzködték munkatársaikat, hogy a feszültség csak a Magyarországi Mentődolgozók Szövetség vezetőinek érdeke, és nem a mentődolgozóké. Hozzátették, hogy „legyünk reálisak. Ilyen mértékű, két éven belüli béremelés-sorozatra nemigen látunk példát máshol.” Aki pedig a szakszervezetre hallgat, könnyen úgy járhat, hogy hangzatos jelszavakkal beszervezik valamibe, aminek az árát a végén a megtévesztett embereknek kell kifizetniük. Végül a levél azzal zárul: „Gondolkozz józanul. A mi hangunk a sziréna, nem pedig a szirén éneke.”

Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója egyébként korábban azt mondta: nem érti, mi a probléma, miért szervezi a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) a demonstrációt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.