Távozik az Index főszerkesztője

2017 május 16., kedd 14:04
184
Dudás Gergely az ATV-ben.

Saját kérésére távozik az Indextől Dudás Gergely főszerkesztő, írja a Kreatív. Az új főszerkesztő Tóth-Szenesi Attila, a politikarovat eddigi vezetője lesz. 

„A pár héttel ezelőtti tulajdonosváltás egyszerre jelent kicsit szerencsétlen és könnyen félremagyarázható hátteret a hosszabb ideje fontolgatott döntésemnek, illetve egy új fejezet lehetőségét a szerkesztőségnek is. Amihez én nagyon sok sikert kívánok, de az elmúlt időszakban – bármekkora közhely is – az új kihívások már jobban eluralták a gondolataimat, mint az Index, így pedig nem lehet mégolyan jó csapatot sem vezetni” – írja közleményében Dudás Gergely.

A Kreatív cikke szerint Tóth-Szenesi Attila bizalmi szavazást kért kollégáitól, ez 24 órán belül történik meg. Dudás 2013 óta volt az Index főszerkesztője.

Miután áprilisban az Index Simicska Lajos érintésével került egy alapítvány tulajdonába (ennek részletesen megírtuk a történetét), Dudás véleménycikkben írt arról, hogy a szerkesztőség dühös, de független. Az ATV-n arról beszélt, hogy ha bármilyen politikai nyomásgyakorlást érzékelne, felállna.

Úgy tudjuk, Dudás bejelentésekor meg is kérdezték tőle, hogy az akkori nyilatkozattal hogy fér össze a mostani távozás. Dudás azt mondta, „egy újságíró nem válaszolhat mást erre a kérdésre, minthogy feláll, ha nem szakmai szempontok alapján kell végeznie a munkáját, ez viszont nem jelenti azt, hogy más okból nem állhat fel soha többet.” 

Egy résztvevő elmondása szerint Dudás azt mondta, nem találkozott soha az új igazgatósággal és semmilyen politikai befolyásolási kísérlet nem volt a tulajdonosváltás óta.

A hír közben az Indexen is megjelent. „Dudás Gergely több mint 13 évet töltött el az Indexnél. Köszönjük Gergelynek a rengeteg munkát, energiát, ami nélkül az Index ma nem lehetne Magyarország legmeghatározóbb hírforrása. Sok sikert kívánunk neki a jövőben” - írta Pusztay András lapigazgató.

„Az Index marad, ami volt: független, szórakoztató, megbízható és hiteles hírújság – írja Tóth-Szenesi Attila. - Olyan vezetője szeretnék lenni az Indexnek, aki továbbra is részt vesz a napi szerkesztésben.”

Kedd délután kerestük Dudás Gergelyt és Bodolai Lászlót, aki április óta az Index első embere, de azt mondták, a megjelenteken túl nem akarnak nyilatkozni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt