Zacher Gábor a köztévén mondta el, hogy a fű orvosi felhasználásáról érdemes lenne vitatkozni

Egészségügy
2017 május 16., 17:49
comments 285

Az M1 vendége volt kedd este Zacher Gábor, és a toxikológus arról beszélt, hogy 

megdőlt a kapudrog elmélet a marihuánával kapcsolatban.

Persze ez a megdőlés nem most történt, hanem minimum egy évtizede, de most már legalább a köztévén is elhangzott. A kapudrog elmélet lényege az volt, hogy aki füvet szív, az idővel keményebb drogokat is kipróbál majd, egyenesen eljutva így a heroinig kb. 

Zacher elmondta azt is, hogy praxisában azt tapasztalta, hogy nagyon sokan kezdték a marihuánával, majd azután tértek át más kábítószerekre. 

„Ugyanakkor valóban nincs törvényszerűség aközött, hogy ki milyen utat jár be a kábítószerekkel kapcsolatban.”

– mondta még el. Majd azzal folytatta az MTI összefoglalója szerint, hogy a cannabis legalizálása ezzel együtt nem időszerű Magyarországon, viszont a fű orvosi felhasználásáról lehetne és kellene is vitatkozni.

Bár a riport még nem volt az imént elérhető a köztévé honlapján, de azt tippeljük, hogy azért merült fel a téma, mert Fodor Gábor pár napja benyújtott egy törvényjavaslatot, melyben a marihuána teljes legalizációját szorgalmazta

A kormányoldal részéről eddig Pótápi János nemzetpolitikáért felelős államtitkár válaszolt, aki szerint Fodor Gábor fűlegalizációs ötlete szélsőséges és nem normális dolog.

Arról, hogy mi a helyzet Magyarországon az orvosi marihuánával, nemrég részletes cikkben is beszámoltunk

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt