A világraszóló sikerre való tekintettel meghosszabbítják a Nemzeti Konzultációt

POLITIKA
2017 május 17., 09:49
comments 143
Minden magyar választó megkapta. Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt
photo_camera Minden magyar választó megkapta. Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt

Május 31-ig ad haladékot a kormány azoknak, akiknek gondot okozott volna kitölteni és időben visszapostázni a kormány által kiküldött konzultációs íveket - tájékoztatta sietve az MTI-t a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Az ötlet a Fideszé volt, a kormány csak nem ugrott félre előle. Nincs mód arra, hogy a közvélemény erről megbizonyosodjon, de állítólag (mármint a kormány szerint állítólag) már 1,5 millióan visszaküldték az íveket, és a mostani lesz a valaha volt legsikeresebb kormányzati konzultáció. Azt is írják,

"változatlanul több tízezres nagyságrendben érkeznek vissza a kérdőívek",

és megijedtek attól, hogy esetleg marad állampolgár, aki nem küldheti el válaszait (és személyes adatait) az ország vezetőinek. Azért is jó a Fidesz ötlete a kormány szerint, mert Brüsszel folytatja a vitát, minden apró segítő kézre, támogatásra szükség van, és ezzel az ellenzéknek is dobnak egy utolsó mentőövet, hogy felkapaszkodjon az országvédők hajójára. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.