Kapsz a miniszterelnöktől egy NB1-es kispadot, csak hagyd ezt a Jobbikot

foci
2017 május 17., 06:39
comments 126

Hatalmas veszteség a Fidesz-családnak Urbán Flórián, az Újpest legendás középhátvédje, nála nagyobb szívű, bulldog-szerű játékosa nem volt a '90-es évek magyar focijának, minden egyes alkalommal felszántotta a pályát, igazán nagy hasznát venné a kormánypárt egy hasonló harcosnak ezekben a háborús időkben, de Urbánt nem sikerült megvenni a futballba öntött milliárdokkal és csillogó stadionokkal, alaposan kifakadt a magyar fociközegre, amely nem becsüli meg a korábbi élvonalbeli veteránokat, és ahol a fiatalok csak "hajzselézni tanulnak meg, de mentálisan nullák". Urbán igazi nemzeti érzelmű középhátvéd, de csalódott a Fideszben, 2014-ben már jobbikos színekben indult az újpesti időközi parlamenti választáson. 

Vona Gábor, Pörzse Sándor és Urbán Flórián egy újpesti Jobbik-fórumon a 2014-es időközi választások előtt.
photo_camera Vona Gábor, Pörzse Sándor és Urbán Flórián egy újpesti Jobbik-fórumon a 2014-es időközi választások előtt. Fotó: 444

A keddi Magyar Nemzetnek adott pazar interjújában hosszas körmondatokban elemzi a magyar futball bajait, aztán hirtelen egy tőmondatban összefoglalja a lényeget:

"Kis pénz, kis foci, nagy pénz, szarabb foci"    

Urbán szerint irreális, hogy másodosztályú játékosok 1 millió forintnál is többet visznek haza, hogy az élvonalbeli sztárok 5-6 milliókat keresnek, és ennek itthon semmilyen nyilvánossága nincs, általános, hogy szülők azért adják focizni a gyereket, mert abban bíznak, hogy az elsőosztályú bérből majd ők eltartják őket, és a TAO program miatt jött-mentek vagy nagynevűnek mondott, eredmény nélküli edzők ülnek a kispadokon, az egykori élvonalbeliek parkolópályára kerültek. A legjobb sztorit Urbánt a végére hagyja, a 2014-es választások előtt állítólag egy magas rangú fideszes találkozóra hívta egy gyorsétterembe, és azt kérdezte tőle:

„Flóri, mi ez a jobbikos szerepvállalás? Te közénk tartozol. Igaz, hogy elhanyagoltunk az utóbbi időben, de ha visszalépsz a jelöltségtől, most azonnal felhívom a miniszterelnököt, és kapsz egy kispadot az NB I-ben.”

Flóri megkérdezte, mi van, ha nemet mond, kiderült, hogy "az a jövő szempontjából nem lenne jó", nemet mondott, és nem is lett jó, most épp pad nélkül kesereg Simicska Lajos lapjában, de nem bánta meg: ő nem lesz olyan edző, aki magas politikai kapcsolatainak köszönhetően kap újra és újra munkát.  

"Szerintem tudjuk, kiről beszélek" (...) majd ha én is megbukok egy kétmilliárdos költségvetésű csapatnál, akkor befogom a számat" - mondta az interjú végén. Nem nehéz kitalálni, valószínűleg Pintér Attila volt szövetségi kapitány kapta a beefet, aki a Mezőkövesd után most Felcsúton edzi a gárdát. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.