Letartóztatta a Fővárosi Törvényszék a Sopronban elfogott holokauszttagadó német nácit

bűnügy
2017 május 17., 14:11
comments 18

Szerdán elrendelte a Fővárosi Törvényszék Horst Mahler, a Sopronban elfogott holokauszttagadó német náci átadási letartóztatását  június 26-ig. A bíróság kimondta, hogy az Igazságügyi Minisztériumon keresztül megkeresik a német hatóságokat, adjanak pontos tájékoztatást az európai elfogatóparancsról, és, hogy Horst Mahler büntetését miért szakították korábban félbe, illetve mennyi időt kell még rács mögött töltenie. 

Horst Mahler a kiadatási ügyének tárgyalása előtt a Fővárosi Főügyészség Markó utcai épületében 2017. május 17-én.
photo_camera Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Horst Mahler a szerdai tárgyalásán elmondta, hogy  ellene van az átadásnak, bár a letartóztatás ellen nem fellebbezett. 

Szerinte ő politikai menekült és ezért politikai menedékjogot is kért a magyar miniszterelnöktől. 

A bíróság erre úgy reagált, hogy megkeresték a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalt, ami szerint nincs menekültügyi eljárás Mahler ügyében. De nem is lehetne, mivel uniós állampolgár nem adhat be másik uniós országban menedékkérelmet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.