720 ezret kell fizetnie, mert 10 000 forint kárt okozott a Terror Háza megdobálásával

bűnügy
2017 május 18., 13:31
comments 308

720 ezer forintos pénzbüntetésre ítélték azt a férfit, aki még áprilisban festékkel dobálta meg a Terror Házát.

A vád szerint a 45 éves férfi április 13-án éjfél körül az Andrássy úti Terror Háza Múzeumot egy 0,5 literes, ételfestéket tartalmazó műanyag flakonnal három alkalommal megdobta, amelynek következtében az épület fala mintegy 20 négyzetméteres felületen beszennyeződött.

A rongálási kár körülbelül 10.000 forint volt.

A rendőrség által lefolytatott nyomozás eredményeként a kerületi ügyészség a férfit gyorsított eljárásban - a gyanúsítotti felelősségre vonástól számított 30 napon belül - csütörtökön bíróság elé állította, a bíróség pedig elítélte. Az ítélet nem jogerős.

Tábori Ádám videót készített az ítélethirdetésről. „Strasbourgig meg sem állunk.”

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.