A CEU szerint ma is rágalmazta őket Lázár János

POLITIKA
2017 május 18., 16:50
comments 96

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János és Kovács Zoltán kormányszóvivő a mai Kormányinfón számos pontatlan és rágalmazó kijelentést tett a CEU-val kapcsolatban – írja a CEU sajtóreferense.

Lázár János a kormány mai sajtótájékoztatóján sokadszorra is elmondta, hogy a CEU nem szeretné betartani a törvényeket, a kormány viszont szívesen tárgyal velük is.

A CEU szerint nem igaz. Az egyetem Lázárék állításával szemben nem törekszik „törvényen kívüli státuszra”, csak azt szeretnék, hogy a kormány ne lehetetlenítse el őket, írják mai sajtóközleményükben. Az egyetem arra is felhívja a figyelmet, hogy hat hete folyamatosan kérik a kormányt arra, hogy folytasson tárgyalásokat New York állammal, ám eddig semmilyen megbeszélésre nem került sor. A kormány velük sem hajlandó tárgyalni, egy minisztériumi munkacsoport ezt világosan a tudtukra adta. A CEU szerint nem igaz az sem, hogy "Soros-egyetem" lenne, mivel egy teljesen független, autonóm intézmény, ami alapítványi tulajdonban van.

Az egyetem szerint jogukban áll, hogy külföldön is ismertessék álláspontjukat, a kormány nemzetközi megítéléséért pedig nem ők, hanem a kormány a felelős.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.