Kérjük ezért, hogy saját érdekükben a protekció keresését mellőzzék

Úristen, mi mehet Cegléden?

A helyi Városfejlesztési Kft. a honlapja főoldalán adott fel álláshirdetést, mert "junior műszaki szakértőt" keresnek. Ebben nincsen semmi furcsa, a végig teljesen konvencionális álláshirdetés legvégén, a "Jelentkezés" fejezet végében annál inkább. A szöveg ugyanis ezzel zárul:

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kiválasztás során hátrányt jelentő szempont, ha egy jelölt érdekében harmadik személy a Ceglédi Városfejlesztési Kft. felé megkereséssel él, lobbizik vagy bármilyen nyomást gyakorol. Kérjük ezért, hogy saját érdekükben a protekció keresését mellőzzék.

Amint elolvastam, azonnal írtam a cégnek, megkérdezve hogy pontosan miért volt szükség erre a zárlatra. Ha válaszoltak, azonnal jelentkezem, addig marad a tépelődés. Egyébként meg mire utalhatnak ezzel?

Update: Megjött a cég válasza, nem is akármilyen! Személyesen Szebeni Dávid ügyvezető írta, kapásból átlagos eljárásnak nevezve a sohasem látott, bizarr hirdetési szöveget. Annyira blikkfangos szöveg, hogy a szerző kérésének engedve teljes egészében közlöm:

Köszönjük kérdését. Ez egy standard eljárás. A modern menedzsmentszemlélet emberközpontú ezenkívül önállóságra, felelősségre és bizalomra épül. Ennek része az is, hogy a jelöltek tisztában legyenek képességeikkel és saját magukban is bízzanak. Érezniük kell, hogy amennyiben jó szakemberek, nincs szükségük protekcióra. A fair bánásmód azt jelenti, hogy mindenkit képességei és teljesítménye alapján ítélünk meg. Ennek a képnek kell tükröződnie már a kiválasztás első lépésénél is, ami az álláshirdetés. Szerencsére Cegléden nem kellett befolyásolási kísérlettel küzdenünk.

Egyetemi oktatói minőségemben is arra kérem Önt, hogy a jó példa terjesztésében legyen segítségünkre és válaszomat teljes terjedelmében közölje.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.