Meghalt az amerikai jobboldali média öklének megalkotója

GYÁSZ
2017 május 18., 14:16
comments 50

Hetvenhét évesen halt meg a Fox News tévécsatorna alapítója és az utóbbi két évtized egyik republikánus királycsinálója, Roger Ailes. 1996-ban Rupert Murdoch ausztrál médiamilliárdossal közösen indították a Fox Newst, amit a kezdetektől fogva Ailes vezetett.

(Frederick M. Brown/Getty Images)
photo_camera (Frederick M. Brown/Getty Images) Fotó: FREDERICK M. BROWN

Roger Ailesről tavaly írtunk hosszabb cikket, miután kirúgták 2016 júliusában. Akkoriban kezdtek kidőlni a csontvázak a szekrényből a Fox Newsnál, kiderült ugyanis, hogy a csatornát irányító férfiak rendszeresen visszaéltek hatalmukkal és zaklattak a csatornánál dolgozó nőket szexuálisan. Ailest több mint húsz nő vádolta zaklatással, de azóta több más vezetőnek és médiaszemélyiségnek – köztük a csatorna húzónevének, Bill O'Reilly-nak és az Ailes után érkezett új vezérigazgatónak, Bill Shine-nak – is távoznia kellett.

Ailes egyébként haláláig tagadta a vádakat, a Fox viszont 45 millió dollárt fizetett ki az őt vádoló nőknek, hogy peren kívül megállapodjanak. Az Axios szerint az utóbbi hónapokban egy új, a Fox-nál is jobboldalibb tévé alapításáról tárgyalt.

A Fox így emlékezett meg alapítójának haláláról:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.