Meghalt az amerikai jobboldali média öklének megalkotója

2017 május 18., csütörtök 14:16
55

Hetvenhét évesen halt meg a Fox News tévécsatorna alapítója és az utóbbi két évtized egyik republikánus királycsinálója, Roger Ailes. 1996-ban Rupert Murdoch ausztrál médiamilliárdossal közösen indították a Fox Newst, amit a kezdetektől fogva Ailes vezetett.

(Frederick M. Brown/Getty Images) Fotó: FREDERICK M. BROWN

Roger Ailesről tavaly írtunk hosszabb cikket, miután kirúgták 2016 júliusában. Akkoriban kezdtek kidőlni a csontvázak a szekrényből a Fox Newsnál, kiderült ugyanis, hogy a csatornát irányító férfiak rendszeresen visszaéltek hatalmukkal és zaklattak a csatornánál dolgozó nőket szexuálisan. Ailest több mint húsz nő vádolta zaklatással, de azóta több más vezetőnek és médiaszemélyiségnek – köztük a csatorna húzónevének, Bill O'Reilly-nak és az Ailes után érkezett új vezérigazgatónak, Bill Shine-nak – is távoznia kellett.

Ailes egyébként haláláig tagadta a vádakat, a Fox viszont 45 millió dollárt fizetett ki az őt vádoló nőknek, hogy peren kívül megállapodjanak. Az Axios szerint az utóbbi hónapokban egy új, a Fox-nál is jobboldalibb tévé alapításáról tárgyalt.

A Fox így emlékezett meg alapítójának haláláról:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt