Tárgyalásképtelen tárgyalókat küldött tárgyalni a CEU-val a kormány

POLITIKA
2017 május 18., 06:38

A kormány újfent bebizonyította, hogy esze ágában sincs semmiről megállapodni a CEU-val, és csak az EU nyomására színlel egyeztetéseket. Másra nem lehet következtetni abból, hogy bár a hét elején Palkovics László oktatási államtitkár bejelentette, hogy tárgyalásokat kezdenek a CEU-val, szerdán olyan tárgyalóküldöttséget küldtek Enyedi Zsolt rektorhelyetteshez, melynek saját bevallása szerint nem volt mandátuma semmiről se tárgyalni.

Hogy mást ne mondak, az egyeztetésre a külföldi egyetemekkel kapcsolatos tárgyalásokra kijelölt államtitkár-helyettes, Altusz Kristóf el se ment.

Enyedi próbált kérdéseket feltenni, de minden esetben csak azt a választ kapta, hogy "nem tudjuk". A kormány szándékainak valótlanságát jelzi továbbá az is, hogy a tárgyalók arról tájékoztatták, hogy a kormány továbbra is az Egyesült Államok kormányával akar megegyezni a CEU-ról, bár az amerikai kormány már többször is világossá tette, hogy az amerikai törvények alapján nem jogosult tárgyalni a kérdésről, arról a magyar kormánynak a CEU-val és New York állammal kell egyeztetnie.

Enyedi szerint a szerdai találkozó arról szolt csupán, hogy a kormány kipipálhassa az egyeztetést, amire az EU felszólította. (Via Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.