Tárgyalásképtelen tárgyalókat küldött tárgyalni a CEU-val a kormány

POLITIKA
2017 május 18., 6:38
comments 192

A kormány újfent bebizonyította, hogy esze ágában sincs semmiről megállapodni a CEU-val, és csak az EU nyomására színlel egyeztetéseket. Másra nem lehet következtetni abból, hogy bár a hét elején Palkovics László oktatási államtitkár bejelentette, hogy tárgyalásokat kezdenek a CEU-val, szerdán olyan tárgyalóküldöttséget küldtek Enyedi Zsolt rektorhelyetteshez, melynek saját bevallása szerint nem volt mandátuma semmiről se tárgyalni.

Hogy mást ne mondak, az egyeztetésre a külföldi egyetemekkel kapcsolatos tárgyalásokra kijelölt államtitkár-helyettes, Altusz Kristóf el se ment.

Enyedi próbált kérdéseket feltenni, de minden esetben csak azt a választ kapta, hogy "nem tudjuk". A kormány szándékainak valótlanságát jelzi továbbá az is, hogy a tárgyalók arról tájékoztatták, hogy a kormány továbbra is az Egyesült Államok kormányával akar megegyezni a CEU-ról, bár az amerikai kormány már többször is világossá tette, hogy az amerikai törvények alapján nem jogosult tárgyalni a kérdésről, arról a magyar kormánynak a CEU-val és New York állammal kell egyeztetnie.

Enyedi szerint a szerdai találkozó arról szolt csupán, hogy a kormány kipipálhassa az egyeztetést, amire az EU felszólította. (Via Magyar Nemzet)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt