A legfelsőbb szintektől az utca emberéig nagyon építő, az országban élő lengyeleket támogató magatartást tapasztal Magyarországon a lengyel nagykövet

POLITIKA
2017 május 19., 07:26
comments 25

Nagyon építő, az országban élő lengyeleket támogató magatartást tapasztal Magyarországon Jerzy Snopek nagykövet, aki erről a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában beszélt.

Mint mondta, a „legendássá vált” lengyel-magyar barátság mellett azt is érezni, hogy „a politika is nagyon elfogadó a nemzeti hagyományok” iránt, és pozitív hozzáállást tapasztal a legfelsőbb szintektől az utca emberéig.

A nagykövet hangsúlyozta: ebben a környezetben pezsgő lengyel kulturális élet alakult ki Magyarországon, ez pedig arra ösztönzi az anyaországi intézményeket, hogy támogassák az itt élő lengyelek tevékenységeit.

Ez még inkább erősíti az egyre jobb lengyel-magyar kapcsolatokat – jelentette ki a diplomata, aki szerint „a magyarok példát mutatnak, hogyan biztosítanak jogokat a szomszéd országokban az egykori történelmi Magyarország területén élő kisebbségi magyaroknak”, ugyanakkor következetesen biztosítják ezt az itt élő nemzetiségeknek is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.