Csőtörés miatt nincs víz 300 lakásban a II. kerületben

Csőtörés volt Budapest II. kerületében, a Hidegkúti úton péntek este, ezért a környéken háromszáz lakásban szünetel a vízellátás, ami ötszáz embert érint. A Hidegkúti út egy szakaszát mindkét irányban lezárták - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. A vízművek késő esti közlése szerint a vízszolgáltatás a hajnali órákra állhat helyre.

Kisdi Máté a Fővárosi Vízművektől kapott tájékoztatás alapján azt mondta, a csőtörés miatt nagy mennyiségű víz tört fel az aszfalt alól a Hidegkúti út Szarvashegy utca és Máriaremetei út közötti szakaszán. A víz alámosta az úttestet, befolyt több kertbe, de házakat nem rongált meg.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján azt írta, a vízművek szakemberei egy főnyomócső elzárásával megszüntették a vízfolyást, azonban az úttest jelentősen megrongálódott, ezért a Hidegkúti utat mindkét irányban lezárták.

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán közölte, a 64-es, a 64A, a 164-es és a 264-es autóbusz a Solymári elágazás és a Szarvashegy utca között nem közlekedik a Hidegkúti út lezárása miatt.

Lévai Zsuzsanna, a Fővárosi Vízművek kommunikációs osztályvezetője az MTI-nek azt mondta, a vízszolgáltatás a hajnali órákra állhat helyre. Hozzátette, két lajtos kocsit küldtek a helyszínre, amelyek biztosítják az ivóvizet és járják az utcákat.