Hétmilliárdos veszteség a TV2-nél, sokba fog ez kerülni nekünk

POLITIKA
2017 május 19., 15:27
comments 167

Szomorú nap ez minden magyar adófizetőnek: a HVG arról ír, hogy a TV2 Média Csoport Zrt. 7,2 milliárd forintos veszteséget hozott össze 2016-ban. Rengeteg állami hitel és állami reklámrendelés – illetve állami közreműködéssel, adómentesen Andy Vajnához kerülő kaszinóprofit – kell majd ahhoz, hogy Andy Vajna tévés cége egyenesbe jöjjön.

A cég még nem rakta ki éves beszámolóját az igazságügyi minisztérium honlapjára, a lap valahonnan máshonnan tudta meg az Interaktív Kft. és a TV2 Média Csoport Kft. egyesüléséből létrejövő új TV2 Zrt. eredményét.

A TV2 2016 végén mínusz hétmilliárd forintos saját tőkével állt, írja a HVG, ezt úgy oldották meg, hogy 13,5 milliárd forint tagikölcsön-követelést a tőketartalékba raktak (gyakorlatilag ennyit tolt a cégbe Andy Vajna), továbbá tőkét emeltek a cégben, de nem akármennyivel:

négy forinttal.

Ez elég viccesen hangzik, de tényleg így van:

Továbbá érdekesség, hogy az MKB a legutóbbi hitelszerződéssel óvadéki jogot kötött ki a TV2 részvényekre. Ha tehát Andy Vajna megunná a pénznyelő pénzzel tömködését, akkor sem fog messzire kerülni a kormánytól a propagandacsatorna – hiszen az MKB-t néhány hete az orrunk előtt síbolták át Matolcsy György MNB-elnök köreinek tulajdonába.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.