Nem köteles eltartani pazarló fiát a brit lottónyertes

A Közép-Londoni Megyei Bíróság ítélete alapján Dave Dawes nem köteles élete végéig appanázst biztosítani most 32 éves fiának, Michaelnek. Dawes és neje 2011 októberében 101 millió fontot, 36,5 milliárd forintot nyert az Euromillions lottón. A nyereményből összesen 1,6 millió fonttal támogatták fiukat, de egy vita után nem adtak neki több pénzt.

A fiú, a most 32 éves Micahel erre beperelte őket, de a bíróság elutasította a keresetét. A bíró szerint "elég pénzt kapott ahhoz, hogy hátralevő életét kényelemben élje le", de "eltékozolta" a vagyonát, és apjától várta a megmentést.

A bíróság megállapításai szerint Michael Dawes és élettársa, James Beedle pár hónap alatt elverte a pénzt. Félmillió fontért vettek házat negyedmillió fontot adtak Beedle rokonainak, és havi 20-30 ezer fontot vertek el mindenfélére. Közben mindketten otthagyták munkahelyüket is.

2012 áprilisára már egy fillérük se maradt, ezért újra Dawes szüleihez fordultak. Ők végül 2013 márciusában rendezték gyermekük adósságait, de közölték, hogy több pénzt már nem adnak. A bíróság a szülőknek adott igazat. Az eljáró bíró szerint Dave Dawes korábbi "nagylelküsége" nem ad okot arra az elvárásra, hogy élete végéig kitartsa a fiát. (Via BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.