André Agassi lesz Novak Djokovic edzője

sport
2017 május 21., 18:39
comments 30
Djokovic épp szomorú, mert kiejtették. AFP-fotó/Roberto Schmidt
photo_camera Djokovic itt épp a riói olimpián szomorú, mert kiejtették.   Fotó: ROBERTO SCHMIDT

Vasárnap kikapott a római salakpályás ATP-torna döntőjében az egykori világelső Novak Djokovic. A mindössze 20 éves német Alexander Zverev győzte le a szerbet, aki alaposan eltávolodott az ATP-ranglistán az első helyezett brit Andy Murraytől.  

Djokovic, aki a tavalyi Roland Garros óta csak két tornát nyert, a meccs után váratlan bejelentést tett: az amerikai André Agassi vezeti majd az edzéseit a párizsi Roland Garros előtt és alatt. Hogy mennyire lesz hosszútávú az együttműködés, az a sajtótájékoztatón nem derült ki. 

Djokovic nemrég vált meg edzőjétől, a szlovák Marian Vajdától, aki gyakorlatilag végigkísérte profi karrierjét. Decemberben elváltak útjai a Vajdával sokáig párhuzamosan dolgozó Boris Beckertől is. Most egy másik klasszissal próbálkozik.

A 8-szoros Grand Slam-győztes André Agassi 47 éves, Djokovichoz hasonlóan ő is megcsinálta a karrier Grand Slamet, azaz tudott nyerni Melbourne-ben, Párizsban, Wimbledonban és Flushing Meadowsban is. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.