Európa, a CEU, a civilek és a szabad média mellett tüntetnek délután Budapesten

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

"Nem adjuk a jövőnk, itt maradunk!" címmel hirdettek tüntetést vasárnap délutánra az elmúlt hónapokban nagyobb tömegeket megmozgató demonstrációkat szervező csoportok. A "Nem maradunk csendben!" és az "Oktatási Szabadságért!" a budai Gellért térre szervezett gyülekezőt, az esemény Facebook-oldala szerint 6 ezren jelezték biztosan részvételüket. 

A szervezők szerint a CEU, a civilek, a szabad sajtó megfélemlítésével, és Európa-ellenes kampányával "az elmúlt másfél hónapban a kormány szisztematikus hadjáratot folytat a magyar szabadság megmaradt intézményei ellen", ezért a a különböző csoportok összefogására van szükség ahhoz, hogy a kormány meghallja az ellenállók hangját. 

Az Európai Néppárt május 26-ig adott határidőt a kormánynak, hogy reagáljon az Európai Bizottság által indított kötelezettségszegési eljárásra, ebben a konkrét ügyben igyekeznek a szervezők nyomást helyezni a kabinetre. 

Az esemény 17.30-kor kezdődik, a Műegyetem rakparton a romaversitasos Dinók Henriett mellett beszédet mond Lukácsi Katalin, egykori KDNP-s kutató. Ezután a menet a Kossuth térre megy, ahol CEU-s hallgatók és oktatók mellett felszólal többek között Vágó Gábor, volt LMP-s képviselő, korrupcióellenes aktivista is. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.