A nap grafikája és felcíme is a Habony-féle Lokálé

media
2017 május 22., 10:32
comments 163

Ha direkt viccelni akartak volna, akkor sem tud jobb felcímet adni a Lokál, mint azt, hogy

Diego Simeone a nemzetközi futball Pintér Attilája

De fantasztikus módon egyáltalán nem akartak viccelni.

Ha hiszed, ha nem, a cikk ezután tényleg arról szól, hogy az emberek miért tartják suttyó parasztnak Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc közös focicsapatának edzőjét, az egyetlen halál kínos meccs után jó érzékkel kirúgott volt szövetségi kapitányt, Pintér Attilát, miközben az ugyanúgy ordibáló-mutogató Dieo Simeonét, az Atlético Madrid edzőjét zseninek nevezik.

Bár a szerző a cikkírás közben végig nem jött rá a helyes válaszra - Simeone az elmúlt 4 évből 3-szor a Bajnokok Ligájában minimum elődöntőbe vezett az Atléticót, ebből kétszer a döntőbe, és a Camp Nouban szerezte meg a spanyol bajnoki címet a Bacelona elől, míg a Pintér-féle válogatott itthon kapott ki Észak-Írországtól - a felcímmel legalább nagyot gurított.

Ennél csak a cikkhez mellékelt illusztráció BL-győztesebb:

photo_camera Fotó: Szily László

Legeltesd csak rajta a szemedet nyugodtan:

photo_camera Fotó: Szily László

A szerző, Filipp Dávid remélem nem végzi valami NER-es büntetőtáborban, amiért a cikke második mondatában  legyurcsányozta a Vezénylő Tábornok kedvenc edzőjét. Az írás ugyanis így kezdődik a Habony-lapban:

Pintér Attila a hazai futball egyik legmegosztóbb és legelutasítottabb fugurája. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy Pintér Attila a magyar labdarúgás Gyurcsány Ference. 

Ha ezt összevetjük a cikkünk elején istenített felcímmel, az jön ki, hogy Simeone a BL Gyurcsánya.

Hát ilyen hatással van az emberi agyra a túl töményen adagolt habonyizmus.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.