Az MVM nem utasításra, hanem tök magától adott 508 milliót a CÖF-CÖKA-nak

POLITIKA
2017 május 22., 14:56

Szél Bernadett, az LMP frakcióvezetője és társelnöke azt kérdezte a Parlamentben, hogy utasították-e a Magyar Villamos Műveket, hogy félmilliárd forintot adjon a CÖF-CÖKA-nak. Arról is érdeklődött, mi van a támogatási szerződésben, ugyanis a CÖF-CÖKA elvileg „komplettált ételek” receptjeinek kidolgozására kapott közpénzt az MVM-től.

Nagyon nincsen rendjén, hogy egy állami vállalat, ami adóforintokkal gazdálkodik, így szórja el az állampolgárok pénzét – mondta Szél, majd azt kérdezte, a nemzeti fejlesztési miniszter támogatja-e a vizsgálatot.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter azt mondta: a minisztérium nem utasította az MVM-et. Az 508 millió forintot tavaly kapta meg a szervezet, és azzal idén november 20-ig kell elszámolnia, ezután lesznek abban a helyzetben, hogy az összeg felhasználását ellenőrizzék – közölte. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.