Azonosították a manchesteri terrortámadás egyik áldozatát

Gina Callander, a manchesteri terrortámadás első azonosított áldozata Sean Maguire színésszel 2017. áprilisában. Maguire a támadás után a Twitteren nyilvánította részvétét.Fotó: Gina Today/Twitter

Két éve még közös szelfit is készített Ariana Grandéval a popsztár manchesteri koncertje után elkövetett merénylet egyik áldozata. A 18 éves Georgina Callander az első azonosított áldozata a 22 halálos áldozatot követelő öngyilkos merényletnek.

A Daily Mail értesülései szerint egy napja még lelkesen üzente a Twitteren Grandénak, hogy mennyire várja már a hétfői koncertet.

Az Evening Standard Callander egy közeli barátjától értesült a lány haláláról. Mint írják, a kórházba szállítás után halt meg. Édesanyja végig mellette volt. Azóta barátai posztokban emlékeznek meg róla a közösségi médiában. Callandert érző szívű, szeretetre méltó, édes személyiségként jellemzik. 

Callanderről Sean Maguire brit színész is megemlékezett, ő áprilisban találkozott "a fiatal és édes" lánnyal. "Meggyilkolták Manchesterben. Szeretetem küldöm neki, a családjának és minden áldozatnak" - írta.

A közösségi médiában a megemlékezések mellett megjelentek a szeretteik után kutatók kétségbeesett posztjai is. Michael Macintyre a skóciai Hebridákról lányát, Laurát és lánya barátnőjét, Eilidh MacLeodot keresi. A két 15 éves lány is ott volt a koncerten, a támadás óta nem adtak életjelet magukról.