Egy hajléktalan férfi a manchesterti terrortámadás hőse

Még nagyon kevés részlet ismert a kedd éjszakai, eddig 22 halálos áldozatot és számtalan sérültet követetelő robbantásról, amely a Manchester Arenában rendezett Ariana Grande-koncert végén történt.

Fotó: BEN STANSALL/AFP

A terrortámadás utáni káosz egyik hőse azonban minden bizonnyal az a Chris Parker nevű hajléktalan férfi, aki a robbanás után azonnal a sérültek segítségére sietett.

A 33 éves Parker, aki körülbelül egy éve él a brit nagyváros utcáin, a koncert végén éppen a Manchester Arena előterében koldult, amikor a feltehetően öngyilkos merénylő felrobbantotta magát.

A Press Associationnek nyilatkozó Parker elmondta, hogy

„Mindenki vidáman özönlött ki a koncertről, és ahogy éppen jöttek át az üvegajtókon, hatalmas robbanást hallottam és egy pillanatnyi fehér villanást láttam, aztán füst volt és kiabálás.

A robbantás engem is feldöntött, és amikor felálltam, az ösztöneim valahogy azt mondták, hogy ne elszaladjak, hanem menjek be segíteni.

Mindenhol emberek feküdtek. Láttam egy kislányt, akit belecsavartam az ott árult pólók egyikébe, és megkérdeztem, hol a mamája és a papája. Azt válaszolta, hogy apu dolgozik, anyu valahol ott van fent.”

Parker szerint a kislány anyja belehalt sérüléseibe. Azt is elmondta, hogy megpróbált segíteni egy, a lábán és a fején súlyos sérülést szenvedett nőnek is.

„A karjaimban halt meg, a hatvanas éveiben járhatott. Azt mondta, a családjával volt. Azóta csak sírok, az a legsokkolóbb, hogy ez egy gyerekkoncert volt.”