Kövér László szerint valakik "káoszt és stabil bizonytalanságot" akarnak Európában, és őket nem győzik meg a terror áldozatai sem

2017 május 23., kedd 8:55
179

A Magyar Országgyűlés elnöke a kedd reggeli terrortámadást követően nyilatkozott az Echo TV-nek, és a lehetőségekhez képest érdemes szó szerint idézni a Mészáros Lőrinc csatornáján elhangzottakat. 

A nehezen kihámozható lényeg az, hogy valakiknek - Brüsszelnek, Soroséknak? - nagyon jól jönnek az ilyen terrortámadások, na nem azért mert emberek halálát kívánják, hanem mert ezzel is lehet taposni a nemzetállamokat és halászni a zavarosban. Kövér Lászlóé a szó:  

"Nem hiszem, hogy az értelmetlen emberhaláloknak a számszerűsége az meggyőzze azokat, akik tulajdonképpen, nem tévedésből, nem valami elvetélt rossz gondolat eredményeképpen támogatják azt a politikát, ami a bevándorlást erőlteti, hanem van vele egy hosszútávú koncepciójuk, talán éppen az ami most zajlik, ezzel nem azt akarom modnani, hogy az a szándékuk, hogy emberek tömegesen haljanak meg Európában vagy adjuk fel biztonságunkat, biztonságérzetünket, hanem azt hogy egy olyan káosz, egy olyan stabil, pontosabban instabil helyzet alakuljon ki, stabil bizonytalanság alakuljon ki, amiben a zavarosban lehet halászni, a nemzetállamok politikáját alá lehet rendelni valamiféle brüsszeli központosításnak."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt