Kövér László szerint valakik "káoszt és stabil bizonytalanságot" akarnak Európában, és őket nem győzik meg a terror áldozatai sem

politika
2017 május 23., 08:55
comments 179

A Magyar Országgyűlés elnöke a kedd reggeli terrortámadást követően nyilatkozott az Echo TV-nek, és a lehetőségekhez képest érdemes szó szerint idézni a Mészáros Lőrinc csatornáján elhangzottakat. 

A nehezen kihámozható lényeg az, hogy valakiknek - Brüsszelnek, Soroséknak? - nagyon jól jönnek az ilyen terrortámadások, na nem azért mert emberek halálát kívánják, hanem mert ezzel is lehet taposni a nemzetállamokat és halászni a zavarosban. Kövér Lászlóé a szó:  

"Nem hiszem, hogy az értelmetlen emberhaláloknak a számszerűsége az meggyőzze azokat, akik tulajdonképpen, nem tévedésből, nem valami elvetélt rossz gondolat eredményeképpen támogatják azt a politikát, ami a bevándorlást erőlteti, hanem van vele egy hosszútávú koncepciójuk, talán éppen az ami most zajlik, ezzel nem azt akarom modnani, hogy az a szándékuk, hogy emberek tömegesen haljanak meg Európában vagy adjuk fel biztonságunkat, biztonságérzetünket, hanem azt hogy egy olyan káosz, egy olyan stabil, pontosabban instabil helyzet alakuljon ki, stabil bizonytalanság alakuljon ki, amiben a zavarosban lehet halászni, a nemzetállamok politikáját alá lehet rendelni valamiféle brüsszeli központosításnak."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.