May szerint a hatóságok már tudják, ki robbantott Manchesterben

külföld
2017 május 23., 10:45
comments 81
Theresa May a manchesteri terrortámadás másnapján tartott sajtótájékoztatóján a miniszterelnöki rezidencia, a Downing Street 10 előtt.
photo_camera Theresa May a manchesteri terrortámadás másnapján tartott sajtótájékoztatóján a miniszterelnöki rezidencia, a Downing Street 10 előtt. Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Megtartotta a rendkívüli kormányülés utáni sajtótájékoztatóját Theresa May brit miniszterelnök. Tájékoztatása szerint a rendőrök már azonosították a manchesteri terrortámadás elkövetőjét, de a nevét még nem hozzák nyilvánosságra. A nyomozás jelenlegi állása szerint csak egy támadó volt, de még vizsgálják, hogy ő része lehetett-e egy nagyobb hálózatnak.

Azt mondja, ha vannak más felelősei is a merényletnek, el fogják kapni őket.

Sajtótájékoztatóján megemlékezett a manchesteri orvosokról, akik közül sokan ügyeleti beosztásukon kívül azonnal munkába indultak, hogy segítsenek a sérültek ellátásában. May szerint az orvosok vitézül helyt álltak.

Arról is tájékoztatott, hogy még a nap folyamán újabb rendkívüli kormányülést tartanak, ő maga pedig később a merénylet helyszínét is felkeresi.

Rövid tájékoztatója végén arról beszélt, hogy örökké emlékezni fog azokra a kedves és önfeláldozó cselekedetekre, amelyek a támadás után összehozták az embereket. "Manchestert sosem fogják megtörni. Emlékezzünk a halottakra és gondoljunk azokra, akik segítettek. Az élet mindig győzni fog" - mondta. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.