A Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége szerint fölösleges pénzkidobás a rezsicsökkentési tájékoztató

politika
2017 május 24., 16:05
comments 152

A kormány 2013-ban a rezsicsökkentési láz csúcsán rendelte el, hogy minden magyar társasházban ki kell függesztenie a közös képviselőnek a faliújságra, hogy lakásonként mennyit spóroltak a lakók a rezsicsökkentéssel. Mikor a Fidesz bedurrantotta a 14-es kampányt, de még nem akarták kampánynak nevezni, és rezsifórumok címén járták az országot, még biztatták is a támogatóikat, hogy jelentsék fel azt a szabotőr közös képviselőt, aki nem függeszti ki időben a tájékoztatókat.

Ez a szabály azóta is érvényben van: a közös képviselők a mai napig kifüggesztik a tájékoztatókat. A törvény szerint listázniuk kell azt is, hogy például a kéménysöprési díjon minden lakás 0 forintot spórolt, ugyanis azóta ez díjmentes lett.

Az RTL Híradónak ezért mondta azt Farkas Tamás, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének elnöke, hogy a tájékoztató mára fölösleges pénzkidobássá vált, ezért jó lenne megszüntetni a kötelező kihelyezést.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke és rezsiügyi tótumfaktuma azt mondta, hajlandó tárgyalni a társasházak képviselőivel, de

a kötelező tájékoztatás megszüntetéséről hallani sem akar.

Az RTL Híradó teljes riportját itt lehet megnézni:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.