A Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége szerint fölösleges pénzkidobás a rezsicsökkentési tájékoztató

2017 május 24., szerda 16:05
155

A kormány 2013-ban a rezsicsökkentési láz csúcsán rendelte el, hogy minden magyar társasházban ki kell függesztenie a közös képviselőnek a faliújságra, hogy lakásonként mennyit spóroltak a lakók a rezsicsökkentéssel. Mikor a Fidesz bedurrantotta a 14-es kampányt, de még nem akarták kampánynak nevezni, és rezsifórumok címén járták az országot, még biztatták is a támogatóikat, hogy jelentsék fel azt a szabotőr közös képviselőt, aki nem függeszti ki időben a tájékoztatókat.

Ez a szabály azóta is érvényben van: a közös képviselők a mai napig kifüggesztik a tájékoztatókat. A törvény szerint listázniuk kell azt is, hogy például a kéménysöprési díjon minden lakás 0 forintot spórolt, ugyanis azóta ez díjmentes lett.

Az RTL Híradónak ezért mondta azt Farkas Tamás, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének elnöke, hogy a tájékoztató mára fölösleges pénzkidobássá vált, ezért jó lenne megszüntetni a kötelező kihelyezést.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke és rezsiügyi tótumfaktuma azt mondta, hajlandó tárgyalni a társasházak képviselőivel, de

a kötelező tájékoztatás megszüntetéséről hallani sem akar.

Az RTL Híradó teljes riportját itt lehet megnézni:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt