Az ország keleti felében ma is heves zivatar és jégeső lehet

időjárás
2017 május 24., 06:31
comments 16

A keddi, nagyon intenzív esőzés után az ország egy részének szerdán is hatalmas víztömeggel kell szembenéznie.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hét keleti megyére (Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg) adott ki figyelmeztetést, mert itt a heves zivatar miatt rövid időn belül nagy mennyiségű csapadék hullhat.

Az előrejelzés szerint egy hidegfronthoz társulva északnyugat felől délkelet, kelet felé áthelyeződve eleinte elszórtan, majd a déli óráktól főként a középső és keleti országrészben több helyen várható zápor, zivatar.

A legintenzívebb az Alföld középső és keleti részén lehet, itt helyenként viharos (60-80, néhol akár 90 km/órás) szél, felhőszakadás (helyenként 20-30 mm csapadék) és jégeső is várható. Estétől a keleti országrészben is fokozatosan stabilizálódik a légkör.

Délután, este az Észak-Dunántúlon az északnyugati szél viharos (kb. 60-65 km/órás) széllökéseket hozhat. (OMSZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.