Kiutasították Magyarországról a szélsőjobbos csoportok körül szervezkedő James Dowsont

POLITIKA
2017 május 24., 14:17
comments 120

A Magyar Narancs szerint a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal a Terrorelhárítási Központ javaslatára kiutasította Magyarországról James Dowsont. A brit állampolgárra szemben beutazási tilalmat is elrendeltek, tehát nem jöhet többet Magyarországra. A Narancs azt írja, hogy a döntés indoklása szerint a férfi nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Dowson utoljára márciusban jelent meg nyilvános eseményen Magyarországon, a Stop-Soros konferencián, ahol Soros György károsnak gondolt befolyásáról beszéltek a magyar és nemzetközi meghívottak. A szintén brit szélsőjobbos politikus, Nick Griffin ezen az eseményen mondta el a 444 kérdésére, hogy Magyarországra költözik.

Dowson egyébként gyakran járt Magyarországra, az Oktogonnál volt irodája Knights Templar International nevű szervezetének, akik többek között magyar ingatlanokat is hirdettek brit szélsőjobbos körökben. Dowson jó kapcsolatot ápolt a Betyársereggel, a Magyar Önvédelmi Mozgalommal és az Identitesszel is.

(A címlapos / cím feletti kép forrása: irbf.co.uk - A felvétel a déli határon készült a kerítésnél, amit Dowson a jobbikos Toroczkai Lászlóval együtt tekintett meg.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.