A 8-as út építéséhez és a Lovarda felújításához is Orbánék cégei szállítják a követ

2017 május 25., csütörtök 8:45
109

Néhány napja beszámolt a Direkt36 arról, hogyan gyarapodnak az Orbán-család cégei rejtett állami megrendeléseken keresztül. Ezeknek lényege az, hogy egy, Orbánékhoz közvetlenül nem köthető építőipari cég megnyer egy állami pályázatot, majd az megrendeléseket ad az Orbán-cégeknek, akik így nem jelennek meg a nyilvánosan elérhető dokumentumokban, viszont az állami pénz jelentős része hozzájuk áramlik. A Direkt36 megírta, hogy országszerte több beruházásnál, útépítéseknél, építkezéseknél és csatornázási munkálatoknál jelennek meg beszállítóként Orbán-cégek.

A Magyar Narancs most utánajárt annak is, hogy Orbán Győzőék egyik cége Gánt mellett újabb bányát nyit, Hahóton pedig lassan versenytárs nélkül termelhetnek ki tőzeget.

Kiderült, hogy Orbánék szállították a követ a Nemzeti Lovarda felújításához, amit egyébként Mészáros Lőrinc családi cége és egy Tiborcz-közeli cég végez összesen 2,8 milliárd forintért, és a 8-as út építéséhez is egy Orbán-cég szállította a szegélyköveket és a betonelemeket. (Magyar Narancs via Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt