Kirúgták a kommunista pártból a sanghaji főügyészt, mert kiderült, hogy kenőpénzeket fogadott el

2017 május 25., csütörtök 8:20
50
  Csen Xu   Fotó: Wang zhou/Imaginechina

Kizárták a Kommunista Pártból Sanghaj korábbi főügyészét, akit azzal gyanúsítanak, hogy kenőpénzeket fogadott el. Csen Xu az 1970-es évek óta dolgozott az igazságszolgáltatásban, de most a párt belső vizsgálata megállapította, hogy Csen Xu komoly károkat okozott az igazságszolgáltatás és a társadalmi igazságosság hitelességének.

A Központi Fegyelmi Ellenőrző Bizottság megállapította, hogy a 64 éves ügyész több soron megsértette a káderekre vonatkozó viselkedési szabályokat és azzal is gyanúsítható, hogy kenőpénzeket tett zsebre. A vesztegetéssel kapcsolatos ügyét továbbították a bíróságra. 

A vád szerint a pénzért cserébe úgy avatkozott bele az eljárásokba, hogy azzal másoknak, közül családtagoknak kedvezzen. A szolgáltatásaiért cserébe nyaralásokat és golfmeccseket fogadott el, ráadásul azokat a szabályokat sem tartotta be, miszerint a pártkáderek nem járhatnak privát klubokba. (Reuters

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt