Manchesterben némán emlékeztek a terror áldozataira, aztán valaki elkezdte énekelni a "Don't Look Back in Anger"-t

Manchesterben megállt az élet a hétfő esti terrortámadás után. 22-en meghaltak és több tucatnyian megsérültek, miután egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát Ariana Grande koncertje után a Manchester Arenában. 

Kedden az Albert Square-en volt nagyobb megemlékezés, egy nappal a támadást követően. Csütörtök délelőtt aztán kisebb tömeg gyűlt össze a St. Ann's Square-en, hogy fejet hajtsanak az áldozatok előtt. Köztük volt a város és Manchester térség polgármestere (Eddy Newman és Andy Burnham) is. 

A gyásznép csendben, virágkoszorú előtt emlékezett az elhunytakra, amikor egy nő énekelni kezdte a (manchesteri) Oasis  "Don't Look Back In Anger" című 1995-ös slágerét:

Mire a végére ért, a téren mindenki énekelt, majd tapssal fejezték be a dalt, és búcsúztak az áldozatoktól. 

A Guardian megszólaltatta a dalt énekelni kezdő Lydia Bernsmeier-Rullowt, aki csak annyit mondott, más nem jutott eszébe, mint hogy tekintsünk a jövőbe, és fogjunk össze, mert a helyiek számára ezt jelenti Manchester. 

Még az ősi rivális csapatok, a Manchester United és a Manchester City szurkolói is összekapaszkodtak a tragédia után. A szurkolók a #ACityUnited hashtaggel fejezték ki együttérzésüket a hozzátartozók felé:

A városban a támadás óta nagy a készültség, főleg a városközpontban, a közlekedési csomópontoknál nagy a rendőri készültség. (Telegraph)