Nick Griffint is kiutasították Magyarországról

POLITIKA
2017 május 26., 09:16
comments 122

A Terrorelhárítási Központ javaslatára a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal kiutasította Magyarországról Nick Griffint. A brit szélsőjobbos politikus rövid időn belül a második külföldi, aki ilyen körülmények között kiutasítanak, szerdán a szintén brit radikális James Dowson utasították ki Magyarországról.

Griffin is előadott márciusban a Budapesten rendezett nemzetközi Stop Soros konferencián, amin Soros György károsnak gondolt befolyásáról beszéltek a résztvevők. A rendezvényt az Identitesz nevű szélsőjobboldali ifjúsági szervezet hozta össze a Magyarok Házában.

A rendezvényen Griffin volt az első előadó, és megdöbbentő helyismeretről tett bizonyságot. Hosszan beszélt például az Auróra nevű szórakozóhelyről és a Marom nevű zsidó ifjúsági szervezetről, amik nem hogy a nemzetközi, de még az országos politikában sem számítanak fajsúlyos szereplőnek.

Griffin a konferencia szünetében a 444-nek mondta el, hogy nagyon elégedett a magyar kormány politikájával, és ezért fél éven belül szeretne Magyarországra költözni. Griffin arról is beszélt, hogy Budapesten már létrejött egy

„közösség emigrált nacionalistákból,”

és hogy ez is vonzóvá teszi számára Magyarországot. Ebből a közösségből most úgy néz ki, hogy Dowson és ő most kiesett.

UPDATE: 1130

Az AFP budapesti tudósítójának megerősítette a hírt a belügyminisztérium.

link Forrás

UPDATE: 1245

A BM a 444-nek is megerősítette a kiutasítást.

„A Belügyminisztériumhoz elektronikus úton eljuttatott megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy Griffin John Nicholas brit állampolgár Magyarországon nem kívánatos személy, akit a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal Magyarország területéről kiutasított, egyidejűleg vele szemben beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el. Az idegenrendészeti intézkedésekre a Terrorelhárítási Központ javaslatára került sor.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.