Sok eper (szamóca) fagyott el, ezért drágább mint tavaly

mezőgazdaság
2017 május 26., 06:01
comments 95

A szabadtéren termesztett honi eper 30 százaléka elfagyott (cikkünk valójában szamócáról szól, a hivatalosan epernek nevezendő gyümölcs fán terem és fehér vagy fekete). 

A húsvéti fagy sok növényt éppen a virágzása közben érte. Ezért kevesebb az eper (szamóca) mint tavaly, és ezért drágábban is árulják.

Földieprek Fegyverneken 2013. november 13-án.
photo_camera Eper (szamóca) Illusztráció: Mészáros János/MTI

Ugyanakkor sok görög és spanyol eper (szamóca) is érkezik hazánkba, és ez részben pótolja a kiesést. (vg) 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.