Farkas Flórián: Nem bujkálok, de a roma felzárkózás ügyét lejárató kampányhoz nem asszisztálok

POLITIKA
2017 május 27., 13:22
comments 122

A Blogstar.hu készíthetett interjút a Lungo Drom vezetőjével nem sokkal azelőtt, hogy Farkas Flórián aláírta Kövér Lászlóval a választási együttműködést. 

"Nem bujkálok, hiszen nincs mitől félnem. Ugyanakkor semmilyen lejárató kampányhoz nem akartam asszisztálni. Továbbra is kitartok amellett, hogy ezek a támadások elsősorban a roma felzárkózás ügyét próbálják lejáratni,"

válaszolta Farkas arra a kérdésre, hogy hogy előkerült. A sokat támadott, majd lefújt Híd a munka világába programról, amire a kiutalt 1,6 milliárd forintot az Országos Roma Önkormányzat vissza is kell fizetnie az EMMI-nek, Farkas elmondta, hogy

  •  "uniós programot ennyi hatóság ilyen részletekig menően nem vizsgált még Magyarországon. Kisebb szabálytalanságok mellett – komoly hibát nem találtak a megvalósításban. Büntetőjogi felelősség fel sem merült a projekt kapcsán."
  • "Minden elköltött forintot – a közreműködő szervezet, és ma már további hatóságok által is átvizsgált – számlák és más számviteli bizonylatok igazolnak."
  • "Nem kell tehát keresni a pénzt, hiszen annak felhasználása nyomon követhető, a projektben tervezett és szükséges volt."

Farkas Flórián végül kijelentette, hogy

"ugyanakkor személyes kudarcként élem meg, hogy egy jól felépített, összehangolt ellenzéki támadássorozat szét tudta verni a roma foglalkoztatás bővítéséhez szükséges infrastrukturális háttér megteremtését célzó programot. De nem adjuk, nem adhatjuk fel, és a romák tömegei fognak dolgozni Magyarországon."  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.