Gyászol az amerikai sajtó: megszűnt a titkos Wall Street Journal-előfizetés, amit mindenki használt

Számos amerikai újságíró a Twitteren gyászolja a Wall Street Journal-felhasználónév megszűnését. A jelek szerint a media felhasználónév és media jelszó egy olyan információ volt, amit a szakma nagy része ismert, de sokáig senki nem verte annyira nagy dobra, hogy baj legyen belőle, éveken át léptek be sokan így a WSJ előfizetéses cikkeihez. 

A Buzzfeed visszaemlékező cikkében arról írnak, hogy az ingyenes logint nemcsak a szabadúszó újságírók és a kis szerkesztőségek használták szívesen, akiknek gondot okozott az évi 200 dolláros digitális előfizetés, de sokszor azoknak is jól jött, akiket valamiért nem jegyzett meg a WSJ paywall-rendszere.

Fotó: SPENCER PLATT/AFP

Ugyan számos újságíró használta a felhasználónevet országszerte, de állítólag annyira titokban kezelték a dolgot, hogy még a WSJ sok újságírója se tudott a media/media felhasználó létezéséről. 

Most viszont egyik napról a másikra nem lehet többet belépni a felhasználónévvel és a jelszóval.

Azt, hogy pontosan hogyan terjedt el a WSJ login, persze már rég nem tudni. Azt viszont lehetett tudni, hogy az előfizetéshez tartozó emailcím az NBC egy korábbi és egy jelenlegi alkalmazottjához köthető, és az NBC kommunikációs osztálya legalább öt éven át lépett be a lap cikkeibe. Onnan szökött ki a felhasználónév hogy aztán az egész iparágban elterjedhessen.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.