Halálra késeltek két embert, akik egy tinédzser lányokat zaklató rasszista támadót próbáltak megnyugtatni

külföld
2017 május 27., 10:21
comments 168

A portlandi rendőrség tájékoztatása szerint a két férfi akkor veszítette életét, amikor segíteni próbáltak két tinédzser lánynak, akiket egy férfi zaklatott egy városi vonatjáraton.

A beszámolók szerint a férfi hangosan kiabált a vonaton, többek között rasszista mondatokat a fiatal nők felé, például, hogy a muszlimoknak meg kell halniuk, mert évek óta gyilkolják a keresztényeket. Az egyik lány muszlim és fejkendőt viselt, a másik pedig fekete. 

Amikor többen megpróbáltak közbelépni, a férfi rájuk támadt, három embert szúrt meg.  Az egyik áldozat a helyszínen meghalt, a másik férfi a kórházba szállítást követően. Mielőtt sikerült volna letartóztatni a támadót, még egy férfit megsebesített. 

A két lány még a rendőrség megérkezte előtt táskájukat hátrahagyva elmenekült a helyszínről, de később kapcsolatba léptek a hatóságokkal. Egyikük anyja mondta el a helyi sajtónak, hogy egy 16 és egy 17 éves lányról van szó. 

Az amerikai muszlim közösségek Donald Trumptól várják, hogy fellépjen a támadás miatt, mivel az utóbbi időben nagyon megszaporodtak a muszlimok elleni gyűlöletbűncselekmények az Egyesült Államokban, amit sokan Trump muszlimellenes retorikájával hoznak összefüggésbe. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.