Ajjaj, Trumpot visszaengedték a Twitterhez

Donald Trump az utóbbi kilenc napban, külföldi útja során nem posztolt sokat Twitterre, állítólag azért, mert nem nézte az amerikai tévék politikai beszélgetőműsorait. Ugyanis az a rutinja, hogy tévézés közben Twitteren reagál az elhangzottakra (legsúlyosabb twitteres megnyilvánulásai jellemzően abban az idősávban és azokban a témákban történtek, amikor és amiről a Foxon, a CNN-en vagy az NBC-n szó volt).

Most viszont visszatért, és rögtön reagált az utóbbi másfél hét rá nézve egyre fenyegetőbb történéseire, azaz a veje, Jared Kushner körüli FBI-vizsgálatokra, és arra, hogy Kushner állítólag titkos kommunikációs csatornát szeretett volna felállítani Trump és a Kreml között. (Kushner szerepe Trump mögött olyasmi, mint Lázár Jánosé Orbán mögött, azaz szinte minden fontos terület nála van, a Közel-Keleti békétől a globális külkereskedelem átformálásán át az egészségügyi reformig.)


Trump szótárában a "Fake News" jellemzően arra a két újságra vonatkozik – New York Times, Washington Post –, amelyek csak írják meg ezeket a cikkeit, ha azt háromnál több magas beosztású forrás erősíti meg. Ezekről a történetekről jellemzően kiderül, hogy igazak voltak, például ilyen cikkek miatt kellett távoznia Trump nemzetbiztonsági főtanácsadójának, Michael Flynn-nek is.