Bírsággal büntetné a fejkendőt hordó muszlim nőket az AfD politikusa

külföld
2017 május 28., 12:55

Alice Weidel, az Alternatíva Németországért (AfD) politikusa arról beszélt, hogy a muszlim fejkendőket ki kellene tiltani a közterekről. A szélsőjobboldali párt politikusa törvényben rögzítené a burka és a nikáb teljes tilalmát. Szerinte az lenne a megoldás, ha az arc eltakarás súlyos pénzbírsággal járna.

Alice Weidel
photo_camera Alice Weidel Fotó: INA FASSBENDER/AFP

Azt mondta, erre azért lenne szükség, mert az iszlám nem kezeli egyenlőnek a nőket és a férfiakat. A fejkendőt pedig „szexista szimbólumnak” nevezte, láthatóvá teszi „a férfik és a nők apartheidjét”. Egyébként Weidel szerint a vallás mindaddig magánügynek számít, amíg nem lép fel agresszívan. Hangsúlyozta, hogy nem a teljesen beilleszkedett, adófizető muszlimokat akarja ezzel kritizálni. (FAZ)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.