424 millió helyett 450 millióból épül a vizes vébé biciklis hídja, de könnyen lehet, hogy csak a vizes vébé után lesz kész

2017 május 29., hétfő 9:19
76

Mertek nagyot álmodni a vizes vébé rendezői, amikor az idén júliusban megrendezendő esemény egyik extrájaként megálmodták a Rákos-patak Golden Gate-jét, a Dagály uszodát a Dagály uszoda parkolójával összekötő kerékpáros-gyalogos hidat. És bár sokan megkérdőjelezték, hogy minek oda híd, főleg 424 millió forintért, és főleg úgy, hogy 300 méterrel odébb már van egy híd, az álmok azért álmok, hogy megvalósuljanak. 

Csakhogy a Közbeszerzési Hatóság weboldalán a múlt héten közzétett friss szerződésmódosításból kiderül: a híd nemhogy tízmilliókkal drágább lesz az eredetileg tervezett, eredetileg is durva 424 milliónál, tehát a jelenlegi állás szerint összesen 450 millióba kerül majd, hanem hogy könnyen lehet: 

el sem készül júliusra, a vizes vébére, 

mert hogy a határidőt kitolták októberre, amikor már nemcsak vizes vébé nem lesz, de nyár se. 

A vizes vébé összköltségét egyébként Gyárfás Tamás a kezdet kezdetén még 25 milliárdra saccolta; most 130 milliárdnál tartunk, és még mindig csak május van. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt