424 millió helyett 450 millióból épül a vizes vébé biciklis hídja, de könnyen lehet, hogy csak a vizes vébé után lesz kész

sport
2017 május 29., 09:19
comments 69

Mertek nagyot álmodni a vizes vébé rendezői, amikor az idén júliusban megrendezendő esemény egyik extrájaként megálmodták a Rákos-patak Golden Gate-jét, a Dagály uszodát a Dagály uszoda parkolójával összekötő kerékpáros-gyalogos hidat. És bár sokan megkérdőjelezték, hogy minek oda híd, főleg 424 millió forintért, és főleg úgy, hogy 300 méterrel odébb már van egy híd, az álmok azért álmok, hogy megvalósuljanak. 

Csakhogy a Közbeszerzési Hatóság weboldalán a múlt héten közzétett friss szerződésmódosításból kiderül: a híd nemhogy tízmilliókkal drágább lesz az eredetileg tervezett, eredetileg is durva 424 milliónál, tehát a jelenlegi állás szerint összesen 450 millióba kerül majd, hanem hogy könnyen lehet: 

el sem készül júliusra, a vizes vébére, 

mert hogy a határidőt kitolták októberre, amikor már nemcsak vizes vébé nem lesz, de nyár se. 

A vizes vébé összköltségét egyébként Gyárfás Tamás a kezdet kezdetén még 25 milliárdra saccolta; most 130 milliárdnál tartunk, és még mindig csak május van. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.