11 halott a moszkvai szélviharban

külföld
2017 május 30., 09:39
comments 6

Több mint 3500 fát döntött ki és 140 épület tetejét is elvitte a szélvihar hétfőn Moszkvában. A rendkívül erős viharban a kedd délelőtti összesítések szerint 11-en meghaltak, 170-en szorultak orvosi ellátásra. A város 15 kórházában 108 sérültet, köztük 22 gyereket ápolnak, közölte Szvetlana Petrenko, az orosz Nyomozó Bizottság szóvivője.

A rendkívüli helyzetek miniszétériumának összesítése szerint Moszkván kívül a Moszkvai megyében további több mint háromezer fa dőlt ki, 42 lakóház és egy szülőotthon tetőszerkezete sérült meg. A városban és a környező megyében 1800-nál is több autó rongálódott meg.

A moszkvai sajtó értesülései szerint a fenyegető szélviharról a moszkvaiak többsége nem kapott SMS-figyelmeztetést a rendkívüli helyzetek minisztériumától, pedig a minisztérium hétfőn még ezt állította. Mint mondták, az üzenet szétküldésére felkért mobilszolgáltatók hivatalosan visszajelezték az igény teljesítését. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.