5 milliárdot fizet az MTVA a három következő Forma-1 szezon közvetítéséért

media
2017 május 30., 10:42
comments 130

18,21 millió dollárért, hozzávetőleg 5 milliárd forintért élvezhetik a közmédia nézői a Forma-1 versenyeit a következő három évben. Az MTVA nem közvetlenül a versenysorozatot szervező amerikai (John Malone által felvásárolt) Delta Topco cégcsoporttal állapodott meg, hanem a Hungaroring Sport Zrt.-vel. 

Utóbbi cég feladata, hogy megszervezze és lebonyolítsa a versenyt, ez a vállalat áll kapcsolatban az amerikai versenytulajdonossal. A szervezőcég csak annyit árult el, hogy a közvetítések ára évről évre drágább, de pontos számot nem mondott a Magyar Nemzetnek. 

Miközben a magyar F-1 versenyek szervezési költsége háromszorosára duzzadt 2008 óta, és éves megtérülése évről évre kérdéses, a közvetítések megmaradtak jó üzletnek bizonyultak. A versenyek a 10 legnézettebb műsor közé tartoznak a kereskedelmileg fontos kategóriában, tavaly a 21 futam összesen 11 millió nézőt hozott a közmédiának.  (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.