5 milliárdot fizet az MTVA a három következő Forma-1 szezon közvetítéséért

2017 május 30., kedd 10:42
134

18,21 millió dollárért, hozzávetőleg 5 milliárd forintért élvezhetik a közmédia nézői a Forma-1 versenyeit a következő három évben. Az MTVA nem közvetlenül a versenysorozatot szervező amerikai (John Malone által felvásárolt) Delta Topco cégcsoporttal állapodott meg, hanem a Hungaroring Sport Zrt.-vel. 

Utóbbi cég feladata, hogy megszervezze és lebonyolítsa a versenyt, ez a vállalat áll kapcsolatban az amerikai versenytulajdonossal. A szervezőcég csak annyit árult el, hogy a közvetítések ára évről évre drágább, de pontos számot nem mondott a Magyar Nemzetnek. 

Miközben a magyar F-1 versenyek szervezési költsége háromszorosára duzzadt 2008 óta, és éves megtérülése évről évre kérdéses, a közvetítések megmaradtak jó üzletnek bizonyultak. A versenyek a 10 legnézettebb műsor közé tartoznak a kereskedelmileg fontos kategóriában, tavaly a 21 futam összesen 11 millió nézőt hozott a közmédiának.  (Magyar Nemzet)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt