Ahova jut uniós támogatás, ott nagyon megugrottak a beruházások

gazdaság
2017 május 30., 10:09
comments 43

"Kilőttek a beruházások az első negyedévben" - közölte az örömhírt a KSH jelentésére alapozva az MTI már délelőtt tízkor. A jelentés részleteit áttekintve azonban már kiderül, hogy a beruházások tényleg bámulatos tempójú növekedése két, egymástól nem független dolognak tudható be:

  • a tavalyi év azonos időszakában, amihez viszonyítják az ideit, bődületesen visszaestek a beruházások;
  • mert tavaly ilyenkor elzárták az uniós pénzcsapokat, amiket idén újra megnyitottak.

Ez látható azon, hogy például az uniós forrásból finanszírozott útépítések kapcsolódó területeként a szállítás, raktározás beruházásainak volumene 48 százalékkal nőtt, de a legnagyobb teljesítménynövekedést az építési beruházások, azon belül is az ingatlanfejlesztések produkálták.

Azon a területen, ahol az államnak kéne a fő beruházónak lenni, viszont "mérséklődtek" a beruházások: a humán-egészségügyi, szociális ellátásban 7,8 százalékos a visszaesés. (Via MTI, Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.