Észak-Korea megerősítette a hétfői rakétateszt hírét

külföld
2017 május 30., 02:25
comments 47

Az észak-koreai állami hírügynökség hivatalosan is megerősítette, hogy hétfőn újabb rakétatesztet végeztek az országban. A beszámoló szerint "precíziós irányítórendszerű ballisztikus rakétát" teszteltek. A kísérletet maga Kim Dzsongun felügyelte, és el is rendelte még erősebb stratégiai fegyverek kifejlesztését.

A rakéta irányítórendszeréről nincsenek nyugati hírszerzési értesülések. Az viszont aggasztó, hogy Észak-Korea minden jel szerint immár kizárólag szilárt üzemanyagú rakétákat tesztel, ami azért jelentős fejlemény, mertszemben a folyékony üzemanyagú rakétákkal, ezeket kilövésre készen tárolhatják,vagyis egy rakéta indítása nem igényel komolyabb és műholdakról is észlelhető előkészületeket, hanem az ilyen rakéták percekkel a felállításuk után használhatók, egészen a kilövésig rejtve maradhatnak. Ez pedig jelentősen csökkenti elfogásuk esélyét, amit amúgy növelne, ha a kémműholdak jó előre riasztást tudnak adni egy várható kilövésről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.