Észak-Korea megerősítette a hétfői rakétateszt hírét

2017 május 30., kedd 2:25
48

Az észak-koreai állami hírügynökség hivatalosan is megerősítette, hogy hétfőn újabb rakétatesztet végeztek az országban. A beszámoló szerint "precíziós irányítórendszerű ballisztikus rakétát" teszteltek. A kísérletet maga Kim Dzsongun felügyelte, és el is rendelte még erősebb stratégiai fegyverek kifejlesztését.

A rakéta irányítórendszeréről nincsenek nyugati hírszerzési értesülések. Az viszont aggasztó, hogy Észak-Korea minden jel szerint immár kizárólag szilárt üzemanyagú rakétákat tesztel, ami azért jelentős fejlemény, mertszemben a folyékony üzemanyagú rakétákkal, ezeket kilövésre készen tárolhatják,vagyis egy rakéta indítása nem igényel komolyabb és műholdakról is észlelhető előkészületeket, hanem az ilyen rakéták percekkel a felállításuk után használhatók, egészen a kilövésig rejtve maradhatnak. Ez pedig jelentősen csökkenti elfogásuk esélyét, amit amúgy növelne, ha a kémműholdak jó előre riasztást tudnak adni egy várható kilövésről.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt