Rákay Philipék 166 millió 267 ezer 421 forintot vettek ki cégükből osztalékban

Amikor Rákay Philip tévészemélyiség írt nekem egy hisztis levelet az év elején, apró érdekességként tűnt fel, hogy egy sdwatson.hu-s címről küldte az emailjét. A domaint a Rogán feltörekvő propagandaembere, Balásy Gyula cége, a Lounge Design jegyezte be, viszont van egy SD&Watson Zrt. nevű cég is, ami Rákay Philip, Pindroch Ferenc, továbbá egy ismeretlen személy tulajdonában van.

Az SD & Watson honlapja nem él, semmit nem lehet találni róla az interneten, de valamit biztosan nagyon jól csinálnak (a cégiratok szerint PR-ral és kommunikációval foglalkozik a cég),

ugyanis 334 millió forintos árbevételre 166,3 millió forintos nyereséget termeltek 2016-ban, utóbbit az utolsó fillérig ki is vették a cégből a tulajdonosok.

A cég 40 százaléka Rákay Philip tulajdona, 30 százalékot a TV2-nél politikai tanácsadóként dolgozó a korábban a TV2-nél politikai tanácsadóként dolgozó Pindroch Ferenc BB & P nevű cége birtokol, további 30 százalék viszont egy Dr. Fazekas Róbert nevű ügyvéd nevén van, aki csak "részvényesi megbízottként" szerepel a cégiratokban. [UPDATE: Pindroch Ferenc írt nekünk, és jelezte, már nem dolgozik a TV2-nél]. Ebben az arányban részesednek az osztalékban is, tehát a ménesbirtoki kinevezés és megannyi busás közpénz-jutalom mellett

66,5 millió forint tiszta osztalékbevételhez is gratulálhatunk neki a tavalyi év munkájának gyümölcseként.

A tavalyi eredménybeszámoló még nem volt ennyire jó az SD&Watsonnál: akkor még mindössze csak 76 millió forintos árbevételből vettek ki 29 millió forint osztalékot. Tehát az árbevételt egy év alatt a 4,3 szorosára, a nyereséget – és egyben a kivett osztalékot – az 5,7-szeresére növelték.