Rákay Philipék 166 millió 267 ezer 421 forintot vettek ki cégükből osztalékban

2017 május 30., kedd 14:09
135

Amikor Rákay Philip tévészemélyiség írt nekem egy hisztis levelet az év elején, apró érdekességként tűnt fel, hogy egy sdwatson.hu-s címről küldte az emailjét. A domaint a Rogán feltörekvő propagandaembere, Balásy Gyula cége, a Lounge Design jegyezte be, viszont van egy SD&Watson Zrt. nevű cég is, ami Rákay Philip, Pindroch Ferenc, továbbá egy ismeretlen személy tulajdonában van.

Az SD & Watson honlapja nem él, semmit nem lehet találni róla az interneten, de valamit biztosan nagyon jól csinálnak (a cégiratok szerint PR-ral és kommunikációval foglalkozik a cég),

ugyanis 334 millió forintos árbevételre 166,3 millió forintos nyereséget termeltek 2016-ban, utóbbit az utolsó fillérig ki is vették a cégből a tulajdonosok.

A cég 40 százaléka Rákay Philip tulajdona, 30 százalékot a TV2-nél politikai tanácsadóként dolgozó a korábban a TV2-nél politikai tanácsadóként dolgozó Pindroch Ferenc BB & P nevű cége birtokol, további 30 százalék viszont egy Dr. Fazekas Róbert nevű ügyvéd nevén van, aki csak "részvényesi megbízottként" szerepel a cégiratokban. [UPDATE: Pindroch Ferenc írt nekünk, és jelezte, már nem dolgozik a TV2-nél]. Ebben az arányban részesednek az osztalékban is, tehát a ménesbirtoki kinevezés és megannyi busás közpénz-jutalom mellett

66,5 millió forint tiszta osztalékbevételhez is gratulálhatunk neki a tavalyi év munkájának gyümölcseként.

A tavalyi eredménybeszámoló még nem volt ennyire jó az SD&Watsonnál: akkor még mindössze csak 76 millió forintos árbevételből vettek ki 29 millió forint osztalékot. Tehát az árbevételt egy év alatt a 4,3 szorosára, a nyereséget – és egyben a kivett osztalékot – az 5,7-szeresére növelték.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt