Széttépte a tigris a 33 éves Rosa Kinget

külföld
2017 május 30., 06:58
A cambridgeshire-i Hamerton Zoo Park honlapján pont a tigriseivel hirdeti magát
photo_camera A cambridgeshire-i Hamerton Zoo Park honlapján pont a tigriseivel hirdeti magát Fotó: Hamerton Zoo Park/screenshot

Megnevezték a hétfői tigristámadás áldozatát Cambridgeshire-ben. A Hamerton Zoo Park tájékoztatása szerint a "bizarr baleset" áldozata a 33 éves gondozó, Rosa King, akit egy kifutóba beszabaduló tigris tépett szét.

A rendőrség szerint nincs gyanúra okot adó körülmény, valóban baleset történt. Szűkszavú közleményük szerint "egy tigris lépett be a kifutóba, ahol a gondozó is volt. Sajnálatos módon a nőnemű gondozó a helyszínen életét vesztette".

A vadaspark tájékoztatása szerint baleset történt. "Vadállat egy pillanatra sem szabadult el, a közbiztonságot semmi se fenyegette" - írták közleményükben, melyben részvétöket fejezték ki elhunyt kollégájuk családjának és barátainak, egyben bejelentették, hogy kedden zárva tartanak.

Garry Chisolm vadvilágfotós, King barátja szerint a nő nem szimpla gondozó volt az állatkertben, hanem "ő maga volt a Hamerton Zoo". "Központi figura volt, ő volt a gyújtópontban. Ő volt a csillogó fénye a parknak" - mondta. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.