Tiborcz üzlettársáék 1,1 milliárd osztalékot szavaztak meg maguknak

gazdaság
2017 május 30., 17:08
comments 139

Kirakta 2016-os eredménybeszámolóját a West Hungária Bau is, vette észre a HírTv. A WHB 25,4 milliárd forintos árbevételen szolid 2 milliárd forint nyereséget ért el, ebből a tulajdonosok 1,1 milliárd forintot vettek ki osztalék formájában. Ezek nagyjából megegyeznek a 2015-ös eredményekkel, tehát olajozottan és sabilan működik a cég.

A West Hungária Bau Paár Attila győri üzletember érdekeltsége, ám a cégcsoport sokszorosan összefonódott Tiborcz István miniszterelnöki vővel: a WHB vette meg Tiborczéktól a közvilágítási tendereket korábban leszakító Eliost, majd az egyik leánycégben, a WHB Ingatlan Kft-ben egy rövid időre tulajdonosként is megjelent Tiborcz, mielőtt eladta volna részesedését egy Brit-Virgin-szigetekre bejegyzett offshore cégnek. A WHB nagyjából végtelen nagy értékű közbeszerzést nyert el az utóbbi években, a Várbazártól kezdve az MTK-stadionon át a rohamosan dráguló vizes vb létesítményeiig, de Mészáros Lőrinc családi cégével, a Fejér-B.Á.L. nevű céggel is dolgoznak közösen állami pénzből, a Nemzeti Lovardán.

Paár Attila nemrég vett egy Andrássy úti palotát is egy fura árverésen. Paár Attila tulajdoni hányada a cégben 80 százalékos, így ő 880 millió forint osztalékbevétellel gazdagodott a West Hungária Bau-ból.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt