2,3 milliárdot vettek ki Garancsi Istvánék a kezükbe került építőipari vállalatból

Nem volt rossz éve a Market Zrt.-nek, a Garancsi István Orbán-közeli üzletember és Videoton-tulajdonos többségi tulajdonába került építőipari vállalatnak, de ez nem érhette váratlanul azokat, akik nyitott szemmel járnak Magyarországon, és ezért az összes nagy állami / uniós építkezésen látják a cég logóját. A legnagyobb tavalyi falat valószínűleg a hipersebességgel dráguló úszó világbajnokság volt.

Garancsi István és Orbán Viktor Debrecenben, 2015. július 30. - Fotó: MTI/Czeglédi ZsoltFotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Az árbevétel 51,5 milliárdról majdnem a duplájára, 87,2 milliárd forintra ugrott 2016-ban. Így már vastagon nyereséges lett a cég: a 2015-ös, gyenge 180 milliós adózott profit 2,15 milliárdra sokszorzódott.

A tulajdonosok 2 milliárd 287 millió forint osztalékot szavaztak meg maguknak,

tehát az éves nyereséget az eredménytartalékból egészítette ki. (Az eredménytartalékban így is van ötmilliárd forint.) Az osztalék 51 százaléka a tulajdoni arányoknak megfelelően Garancsinak ment, a másik fele pedig tulajdonostársának, Scheer Sándornak.

Garancsi István főleg államilag szabályozott piacokon aktív, az online kasszás cégéből félmilliárd osztalékot vett ki, reklámcégéből közel százmilliót.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.