2,3 milliárdot vettek ki Garancsi Istvánék a kezükbe került építőipari vállalatból

2017 május 31., szerda 16:20
28

Nem volt rossz éve a Market Zrt.-nek, a Garancsi István Orbán-közeli üzletember és Videoton-tulajdonos többségi tulajdonába került építőipari vállalatnak, de ez nem érhette váratlanul azokat, akik nyitott szemmel járnak Magyarországon, és ezért az összes nagy állami / uniós építkezésen látják a cég logóját. A legnagyobb tavalyi falat valószínűleg a hipersebességgel dráguló úszó világbajnokság volt.

Garancsi István és Orbán Viktor Debrecenben, 2015. július 30. - Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Az árbevétel 51,5 milliárdról majdnem a duplájára, 87,2 milliárd forintra ugrott 2016-ban. Így már vastagon nyereséges lett a cég: a 2015-ös, gyenge 180 milliós adózott profit 2,15 milliárdra sokszorzódott.

A tulajdonosok 2 milliárd 287 millió forint osztalékot szavaztak meg maguknak,

tehát az éves nyereséget az eredménytartalékból egészítette ki. (Az eredménytartalékban így is van ötmilliárd forint.) Az osztalék 51 százaléka a tulajdoni arányoknak megfelelően Garancsinak ment, a másik fele pedig tulajdonostársának, Scheer Sándornak.

Garancsi István főleg államilag szabályozott piacokon aktív, az online kasszás cégéből félmilliárd osztalékot vett ki, reklámcégéből közel százmilliót.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt