„Most képzeljék el, hogy kivilágított úton lopni hogy lehet” – mondta Németh Szilárd arról, hogy kétmilliárdot kapott a lakására bejegyzett alapítvány

politika
2017 május 31., 16:10
comments 150

Tájékoztatót tartott szerdán a birkózószövetségben Németh Szilárd Fidesz-alelnök és a birkózószövetség elnöke, mert a csepeli képviselő-testület fideszes többsége múlt pénteken szavazta meg, hogy kapjon 2 milliárd forintos költségvetési támogatást a Németh Szilárd által alapított és az ő lakhelyére bejegyzett Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány, hogy felépítse a Magyar Birkózó Akadémia sportcsarnokát.

A szerdai eseményen az RTL Klub tudósítása szerint Németh azzal érvelt, hogy szó sem lehet itt lopásról, hiszen nem bujkál senki elől, nem árnyékban jár.

„Most képzeljék el, hogy kivilágított úton lopni hogy lehet.”

A riport szerint Németh felháborodott azon, hogy felmerült, ellopná ezt a pénzt. Szerinte az alapítványi forma garantálja, hogy nem tűnhet el közpénz, hiszen nem tulajdonosa az alapítványnak, nem tud pénzt kivenni belőle, a működésről a kuratórium dönt. 

Ezzel kapcsolatban kérdezett rá az RTL riportere, hogy amikor nemrég az Index egy alapítvány irányítása alatt állt, akkor a fideszes politikusok és a médiagépezetük azzal támadta be a lapot, hogy attól az még Simicska Lajos érdekeltsége. 

Németh próbált azzal érvelni, hogy ez a kérdés nem érdekli a jelenlévőket, de végül a következő párbeszéd bontakozott ki: 

– Ön azzal védi a beruházást, hogy az alapítványi forma mennyire biztonságos, amikor az Index alapítványi kézbe került, akkor ugyanúgy az ön pártcsaládja azt mondja, ez micsoda butaság, semmi garancia nincs, Simicska Lajos diktálja a feltételeket.

– Így van, Simicska Lajos diktálja a feltételeket. 

– Akkor az ön alapítványában ön diktálja a feltételeket?

– Nem. 

Németh még elmondta, hogy azért nem a birkózószóvétség építi az új csarnokot, mert az alapítvány ezt egyszerűbben tudja megtenni. Az nem derült ki, hogy miért van így. A fideszes politikus bejelentette azt is, hogy az alapítvány székhelyét a lakásából a szövetség címére teszik át. 

A teljes riportot itt lehet megnézni.

Ugyanezen az eseményen mi is kérdeztük a Fidesz alelnökét, arról, hogy került Csepelre, Rogán Antal fórumára az „Izom” fedőnevű K. Konrád cége biztosítani. Erről itt lehet olvasni

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.