Az LMP feljelentést tesz a Klik 2,5 milliárdos informatikai beszerzése miatt

Feljelentést tesz az LMP az egykori Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 900 millió forintról induló, végül 2,5 milliárdba kerülő informatikai beszerzésével kapcsolatban, ugyanis az EU-s forrásból kifizetett rendszer a párt szerint szinte egyáltalán nem működik.

Hadházy Ákos – a Kormányinfóra válaszul – Korrupcióinfónak nevezett sajtótájékoztatóján ismertette tapasztalatait, amiket akkor szerzett, amikor megtekinthette a számítógépes programokat. Ezek alapján kijelentette: a Klik egykori vezetője, Pölöskei Gáborné korábban hazudott neki, amikor azt állította, hogy a szoftverek működnek.

Azok nagy részét egyáltalán nem használják (ilyen a vagyongazdálkodási, a HR-, a tanügyi, az egységes adatbekérő, a beszerzési valamint a vezetői információs rendszer), más részüket már helyettesítették is újabb programokkal – mondta Hadházy.

Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika társelnök-frakcióvezetője és Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a párt megemlékezésén az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulóján a Pilvax kávéházban 2017. március 15-én.Fotó: Mohai Balázs/MTI

Bár az intézményfenntartó most azt állítja, a Klik átalakítása miatt haladékot kaptak azok elindítására, Hadházy szerint több nyoma van annak, hogy egyáltalán nem akarják használni azokat, például: nem tudnak szerződést vagy más bizonyítékot mutatni arra, hogy tennének a szoftverek módosításáért.

Hadházy Ákos az EU csalás elleni hivatala (OLAF) Magyarországról szóló beszámolójáról szólva közölte: a kormánypártiak azért hajtják végre „a magyar történelem legnagyobb szervezett csalássorozatát”, mert az EU-s szervezet jogköre és kapacitása csekély. Bírálta, hogy Magyarországon szinte az összes vizsgálat problémát tárt fel, míg máshol kevesebb, mint a vizsgálatok fele vezetett negatív eredményre, ráadásul nálunk az összes pénz 4 százalékát érintően vizsgálódtak és állapítottak meg visszásságokat, míg a problémás pénzfelhasználás EU-s átlaga tized ekkora. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.